Connect with us

Hi, what are you looking for?

Notas de Prensa

El 70% de les descàrregues de l’aplicació Durcal són de dones

La franja d’edat de les usuàries és d’entre 35 als 60 anys

El 70% de les persones que s’han descarregat l’aplicació Durcal són dones d’entre 35 i 60 anys, així ho van assegurar des de l’empresa responsable. El localitzador familiar per a telèfons mòbils va sortir a la llum el febrer d’enguany i ja acumula un total de 8 milions de descàrregues, de les quals el 90% són de dispositius Android i les restants d’iOS.

Segons van informar des de l’empresa, consideren que aquest alt percentatge de dones que s’han descarregat l’aplicació té a veure amb el rol de cuidadores que encara tenen moltes de les usuàries. El creador del localitzador familiar, Guillem Viladomat, va detallar que en un principi la idea de crear aquesta aplicació va sorgir perquè «vam veure una necessitat al mercat sobre les famílies que es preocupen pels més grans, però que encara porten una vida absolutament normal». A banda d’aquesta inquietud social, Viladomat va recalcar que «molta gent gran no vol fer ús del botó de la creu roja perquè l’han de dur penjat al coll» i va afegir que «per no estigmatitzar-los van idear el localitzador perquè les famílies puguin saber que estan bé i que, en el cas que l’usuari tingui una emergència, aquest pugui avisar tant a urgències com a les famílies a través de l’aplicació del telèfon mòbil».

En aquest sentit, Viladomat va destacar que el nou rellotge intel·ligent que va sortir al mercat fa una setmana, i que pel dia del seu llançament va acumular unes 16.000 persones en llista d’espera, està vinculat amb l’aplicació Durcal. Amb això, el creador pretén resoldre el problema de les persones grans que no tenen dispositius mòbils o que no estan habituades ni a dur-los ni a fer-los servir, perquè puguin sortir de casa independentment del telèfon. El rellotge està localitzat 24 hores els set dies de la setmana a qualsevol lloc del món, en interiors i exteriors, i a més, té un botó connectat amb els serveis d’emergència. L’aplicació també informa les famílies sobre com es troba la persona en l’àmbit del cor, la temperatura corporal, l’oxigen en sang i les avisa quan té poca bateria, a més de detectar les caigudes de l’usuari. Quant a les dades que poden veure els familiars, Viladomat va assegurar que les persones usuàries, tant del rellotge com de l’aplicació, poden desactivar la geolocalització.

Actualment, el rellotge intel·ligent només avisa al servei de l’estat espanyol i al del Principat, tot i que el fundador va anticipar que «en un futur tenen pensat també que s’estableixi tant a França com a altres països del món». 

En un altre ordre de les coses, Viladomat va explicar que és conscient de la vessant negativa que pot comportar el seu dispositiu, però va recalcar que «qualsevol eina tecnològica, mal utilitzada pot ser nociva i en els casos que ens hem trobat que s’ha donat un molt mal ús, hem col·laborat amb la justícia» i va assegurar que «nosaltres ho fem perquè la gent estigui més ben connectada i estigui tranquil·la, però sobretot perquè la gent més vulnerable estigui més segura». A més, va destacar que gràcies al seu dispositiu mòbil «hem pogut localitzar tant a nens desapareguts i gent que es volia llevar la vida com a persones que estaven sent agredides».

2020 © Safe365.com. All Rights Reserved.