Connect with us

Hi, what are you looking for?

Notas de Prensa

El rellotge Durcal GPS arriba a les farmàcies andorranes

  • El dispositiu de la primera app d’Andorra i de l’Estat Espanyol per tenir cura de la família a distància, es pot comprar des d’aquest mes de setembre a les principales farmàcies del territori, davant l’alta demanda des del seu llançament a l’agost.
  • Entre les seves principals funcionalitats, cal destacar el botó d’ajuda, connectat a una central receptora d’alarmes, i un sistema de detecció de caigudes, que s’activa de manera automàtica als Serveis d’Emergència de la zona corresponent.
  • Cent famílies d’Andorra van participat a la prova pilot de prellançament del rellotge, pel qual s’han interessat prop de 16.000 usuaris. 

Barcelona, 22 de setembre de 2021. Poc més després d’un mes de sortir al mercat, Durcal, la primera app andorrana i espanyola per a tenir cura de la família a distància, posa a la venda a les farmàcies d’Andorra el seu rellotge GPS a temps real integrat. L’acció, pionera al territori, ve a reforçar l’objectiu principal de Durcal amb el seu dispositiu com és posar la teleassistència a l’abast de totes les famílies.

Des d’aquest mes de setembre, el rellotge Durcal GPS està a algunes de les principals farmàcies d’Andorra, com són Farmàcia del Fener, Farmàcia Rocamora, Farmacia Internacional y Farmàcia Pirineus. 

Una de les principals característiques del rellotge de Durcal és el seu disseny funcional i minimalista, més proper als smartwatch que als actuals dispositius de cura en remot, que solen ser estigmatitzants i segregadors al tenir una aparença molt mèdica. Pensat i dissenyat pels més grans i nens, entre les principals funcionalitats del dispositiu cal destacar el botó d’ajuda i el sistema de detecció de caigudes, en ambdós casos connectats a una central receptora d’alarmes. Des d’aquesta central és d’on es trucarà a l’usuari que ha pres el botó d’ajuda, per identificar l’emergència i actuar amb rapidesa, en una acció coordinada amb els Serveis d’Emergència d’Andorra i dels diferents territoris de l’Estat Espanyol.

També s’envia la ubicació del rellotge als familiars, per tal que coneguin on es troba la persona que ha demanat ajuda. A més, el rellotge Durcal no necessita que l’usuari porti el mòbil a sobre (sols el cuidador o familiar), la qual cosa facilita el seu ús entre el target objectiu del dispositiu.

El rellotge, amb una llista d’espera de 16.000 persones des que s’anuncià el seu llançament el passat mes de juny, a més de les funcionalitats anteriorment esmentades, també mostra informació útil de les principals constants vitals, com el pols o el nivell d’oxigen en sang (dada força important a l’hora de detectar un possible contagi de Covid-19). Fins i tot, avisa al familiar/cuidador sobre l’entrada i sortida de casa o d’altres espais configurats a l’app, i també el nivell de bateria del rellotge.

Un rellotge per totes les persones

Segons explica l’andorrà Guillem Viladomat, CEO de Durcal, amb aquest nou llançament, l’app vol “democratitzar la teleassistència”. Una bon exemple és el seu cost baix. Amb un pla de pagament mensual o anual des dels 19€/mes, l’usuari i els seus familiars poden fer ús dels beneficis de la nova tecnologia. El rellotge s’entrega sense cap cost afegit a les 24h d’haver efectuat la compra; i està preparat per utilitzar-se amb sols treure’l de la capsa. En cas que el rellotge Durcal sigui adquirit a la farmàcia, és la pròpia farmàcia qui dóna d’alta el nou dispositiu a la web de l’app. 

“Volem que totes les famílies que necessitin tenir cura d’una persona puguin fer-ho amb Durcal”, comenta Viladomat. No volem que cap persona es quedi enrere per no poder accedir econòmicament a aquest tipus de dispositius, habitualment amb un cost elevat”, comenta el CEO de l’app, qui va desenvolupar Durcal per poder cuidar millor de la seva àvia. “Tampoc volvem que s’assenayli a ningú per portar un rellotge de teleassistència”, argumenta Viladomat respecte al disseny funcional del dispositiu.

Prova pilot amb 100 famílies

Abans de sortir al mercat el passat mes d’agost, 100 famílies d’Andorra (lloc d’origen de la família Viladomat) van formar part de la prova pilot que Durcal dugué a terme per testejar cadascuna de les funcionalitats del rellotge. Entre les famílies, escollides amb perfils diversos per tener una representació de tot l’espectre del públic objectiu del dispositiu, van destacar la seguretat com el principal valor que aporta el rellotge.

“Ens agrada la sensació de tranquil·litat que tenim quan anem amb els nens al parc. Si s’allunyen, tot i que sigui segons, del nostre cap visual, sabem com i on estan en cada moment”, explica una parella de 40 anys, pares de dos nens de 7 i 5 anys, respectivament. A l’altre target, el de les persones grans, els arguments són semblants quan es pregunta als seus fills. “La meva mare té una cuidadora interna amb ella, però un rellotge com aquesta em dóna calma i assossec. Per mí, que no puc visitar la meva mare cada dia, és molt important saber que està bé en tot moment. Fins i tot, abans que m’avisi la cuidadora”, argumenta un altre dels usuaris que ha pogut testejar el rellotge. “Durcal seria com un àngel de la guarda”.

Els wearables com a tendència de seguretat

El llançament de Durcal forma part de la tendència creixent de l’ús de dispositius com a element de seguretat per diferents col.lectius socials. En aquest sentit, segons dades de l’últim estudi realitzat per Durcal, Funció de geolocalització per mares i pares (maig 2021), el 96% dels pares i mares es mostren a favor de noves eines tecnològiques que ajudin a geolocalitzar els seus fills
Més enllà del debat que suposa la dicotomia privacitat-seguretat, la gran majoria dels pares i mares enquestats prefereixen saber la ubicació dels seus fills si aquest coneixement els proporciona major seguretat i tranquil.litat, en detriment de la pròpia intimitat dels seus. En concret, el 84% dels pares valoren les apps de geolocalització com una eina per tenir cura dels fills. Amb l’arribada del rellotge de teleassistència amb GPS de Durcal, podem extrapolar aquest debat també a la cura i ajut dels nostres majors.

2020 © Safe365.com. All Rights Reserved.